pradžia paslaugos renginiai arbatos kontaktai straipsniai
Žalioji

Žalioji arbata – vienas populiariausių pasaulio gėrimų. Jos nauda sveikatai aprašoma tūkstančiuose straipsnių bei knygų. Tai arbata, kurią gaminant, kaip ir baltąją, lapeliai nefermentuojami, tačiau ši arbata jau praeina tam tikrus oksidacijos ir lapelių formavimo procesus, tačiau išsaugoma lapelio žaluma ir šviežias skonis. Tai arbata, netinkama ilgalaikiam saugojimui ar brandinimui – žaliąją arbatą reikėtų išgerti per metus – iki sekančio derliaus, ir jos šviežumas turi labai didelę įtaką jos geram skoniui. 

Žaliųjų arbatų gausa pasaulyje nesuskaičiuojama. Vien jau Kinijoje, visų arbatų tėvynėje, žaliosios arbatos skiriasi savo apdorojimo ypatumais, formomis, skiriasi auginimo vietos ir arbatkrūmių veislės.

Lun Dzin

Ši arbata, kurios pavadinimas verčiamas kaip „Drakono šulinys“, yra bene garsiausia žalioji arbata Kinijoje. Jos gerbėjų ratas sparčiai didėja ir Vakaruose. Tai plokščių lapelių, aliejingo, minkšto skonio, gaivaus aromato arbata. Geriausios kokybės Lun Dzin lapeliai turi gelsvą atspalvį, yra sveiki ir nedideli. Šios arbatos legenda pasakoja, kad III amžiuje daosų vienuolis atrado drakoną, besislepiantį viename šulinyje. Kai ilgą laiką nesant lietaus žemdirbiai pradėjo skųstis, vienuolis pradėjo melsti šulinio drakoną, kad atneštų lietų, ir lietus pasipylė kaip iš kibiro. To šulinio garbei tiek vienuolynas, tiek tos vietos arbata buvo pavadinta Drakono Šulinio vardu.

Bi Luo Čiun

Šios arbatos pavadinimas verčiamas kaip „Pavasarinės sraigės“ arba „Pavasario spiralės“, nes arbata sudaryta iš smulkių susuktų lapelių, kuo smulkesnių, tuo kokybiškesnė ir bangesnė arbata. Ši arbata buvo pastebėta ir įvertinta imperatoriaus Kangsi XVII amžiuje. Tuo metu vietiniai ją vadino „Gąsdinančiu aromatu“, dėl jos stipraus šviežio kvapo. Vėliau pavadinimas buvo pakeistas į priimtinesnį imperatoriaus rūmams – „Pavasarinės sraigės“.