pradžia paslaugos renginiai arbatos kontaktai straipsniai
Baltoji

Tai švelniausių ir jauniausių lapelių arbata, minimaliai apdorota ir dėl to itin vertinama subtilių arbatų mėgėjų. Baltoji arbata tik vytinama saulėje ir džiovinama. Jokios fermentacijos – tai mažiausiai paveiktas arbatos lapelis! Dėl to ši arbata netonizuoja, pasižymi lengvai raminančiu poveikiu bei yra naudinga sveikatai. Baltoji arbata lengvai vėsina, todėl rekomenduojama gerti vasarą, tačiau jos gerbėjai mėgaujasi ja visus metus.

Baltoji arbata – pati švelniausia, tinkama tiems, kas netoleruoja kofeino, nemėgsta dirglumo, apimančio išgėrus stimuliuojančių gėrimų. Taigi baltoji arbata puikiai tinka nėščioms moterims, vaikams, vyresnio amžiaus žmonėms ar besiskundžiantiems pakilusiu kraujospūdžiu, ją tinka gerti vakare.

Paruošimui reikės skirti daugiau dėmesio – panaudojus per karštą vandenį, prarasite sveikatinančias arbatos savybes ir dalį aromatų, o užpylus per vėsiu vandeniu, arbata gausis beskonė. Paprastai rekomenduojamas apie 60-70 laipsnių vanduo.

 

Bai Mu Dan (Pai Mu Tan)

Šiai arbatai renkamas vienas pumpuras ir du lapeliai, pasidengę baltu pūku, kuris kiniškai vadinamas „bai hao“. Pavadinimas „Bai Mu Dan“ verčiamas kaip „Baltasis Bijūnas“. Ši arbata paprastai būna įperkamesnė, nei kitos garsios baltosios arbatos, tačiau kai kurių netgi labiau vertinama, nes ji sudaryta ne vien iš pumpurėlių (kurie visuomet yra brangesnė žaliava), tačiau ir iš lapelių, kurie arbatai suteikia daugiau skonio. Taigi norintys ryškesnio skonio baltosios arbatos ar bijantys „nepagauti“ brangesnių baltųjų arbatų subtilybių gali drąsiai rinktis Bai Mu Dan. Tai skani ir vertinga arbata.

 

Bai Hao In Džen

 

Tai viena brangiausių baltųjų arbatų. Jos pavadinimas verčiamas kaip „Sidabrinės baltojo pūko adatos“. Kilusi iš Fudzianio provincijos, ji gaminama tik iš jauniausių pumpurėlių. Svarbu paminėti, kad Kinijoje gaminama nemažai aukštos kokybės žaliųjų arbatų, kurių žaliava taip pat yra vien pumpurai, tačiau jie turi žalią atspalvį ir yra mažai pūkuoti, arba visai be pūko. Tuo tarpu Bai Hao In Džen pumpurėliai, renkami kovo pabaigoje – balandžio pradžioje, pilnai padengti baltais pūkeliais, kuriuos galima pastebėti plūduriuojančius arbatos puodelio paviršiuje. Būtent tokia arbata turės saldumą ir aromatingumą, nebūdingą jokioms kitoms arbatoms. Paprastai ši arbata dėl žaliavos brangumo ir pagaminimo subtilumo būna žymiai brangesnė, nei Bai Mu Dan.