RAUDONOJI

Tai stipriai fermentuotos arbatos, Vakaruose vadinamos juodosiomis, o Kinijoje – raudonosiomis (nes jos gėrimui suteikia tamsiai raudoną atspalvį). Tai viena populiariausių ir geriausiai pažįstamų arbatos rūšių, tačiau geriausiai esame 

pažįstami su indiškomis arbatomis, kurios šiek tiek kartesnės bei stipriau tonizuojančios, nei kiniškos. Kiniška raudonoji, ypatingai geros kokybės, tonizuoja švelniai, turi salsvą poskonį ir džiovintų vaisių aromatą. 

Keemun (Ci Men)

Keemun ir Ci Men – tai tos pačios juodosios arbatos pavadinimai. Ci Men – kiniškas pavadinimas, kurį anglai, pamėgę šią arbatą, pavadino Keemun. Juodosios arbatos turi nelabai ilgą istoriją. Keemun arbata gaminama nuo XIX amžiaus vidurio. Ji labai subalansuoto skonio, turi ir kartumo, ir saldumo, vaisiškų aromatų. Kinijoje šią arbatą geria be jokių priedų, kai tuo tarpu anglai mėgsta ją su cukrumi ir pienu. 

Da Hong Pao

Iš kitų juodųjų kiniškų arbatų ši išsiskiria savo sudėtimi – joje daug pūkuotų pumpurėlių, kurie po fermentacijos įgauna auksinį atspalvį, ir suteikia arbatai aromatingumo bei saldumo. Ji pradėta gaminti Junanio provincijoje tik XX amžiaus pradžioje. Pavadinimas „Dian Hong“ verčiamas taip: Dian – vietovė Junanio provincijoje, o Hong – „raudona“, t.y. nurodo arbatos rūšį. Kartais ši arbata gali būti vadinama tiesiog Junanio juodąją arba Junanio raudonąja.