Skonio gėrimai be kofeino. Iš žemės gelmių – į puodelį šilumos.
Mūsų kavų kolekcija skirta tiems, kurie ieško širdžiai artimesnių ritualų – ne paskubomis išgerto stimulo, o giluminio, žemiško ryšio su kasdienybe. Tai gėrimai, kurie žadina ne per kofeiną, o per prisiminimą, kad seniau žmonės dažno ryto neįsivaizduodavo be šaknies ar gilės gėrimo – kvepiančio, šildančio, šiek tiek kartaus ir labai tikro.
Kiaulpienių, gilių, varnalėšų, trūkažolių, gudobelių, morkų, erškėtuogių skrudinti gėrimai – dar vadinti „kafijomis“ – nuo seno buvo senolių pasirinkimas, kai kavos pupelių dar nebuvo matę nė sapne.
Šiandien juos atrandame iš naujo – ne kaip pakaitalus, o kaip pilnaverčius, unikalius, sveikatai palankius gėrimus. Jie tonizuoja švelniai, nepažeisdami širdies, neperkraudami nervų sistemos.
Šios kavos – be kofeino, todėl tinkamos vakare, nėščiosioms, vaikams ir tiems, kurių dienai reikia švelnaus starto.
Rankų darbo skrudinimas, jokios chemijos, tik žemėje augę šakniastiebiai, vaisiai ir sėklos.
Gaminamos taip, kaip tai daryta močiutės krosnyje, ant ketaus keptuvės – lėtai, kantriai, su pagarba.
Mūsų tikslas – suderinti senąjį paprotį su šiuolaikiniais įpročiais. Kad skonis būtų artimas, o poveikis – tikras. Kad kavos laikas būtų ne stimuliacija, o sąmoningas sugrįžimas prie savęs.
– Gilių kavą – giliai žemiška, šiek tiek riešutinė, šildanti
– Kiaulpienių šaknų kavą – salstelėjusi, švelni, itin palanki virškinimui
– Varnalėšos šaknų kavą – sodri, primenanti pupelių kavą
– Trūkažolės gėrimą (cikorijų kavą) – klasika, skaidri ir kartesnė
– Gudobelės sėklų kavą – šildanti kraujotaką, su vaisiniu prieskoniu
– Morkų kavą – saldi, nostalgiška, vaikystės skonio
– Erškėtuogių sėklų kavą – vaisiškai rūgšti, netikėta, labai lietuviška
„Kava, kuri auga laukuose. Ne skubėjimui – o buvimui.“